Headerbild

Favoritseger i Markimsprinten

2017-01-12 i Tävling

Sjunde deltävlingen i öppna sprintmästerskapet avgjordes i Vallentuna i strålande sensommarvärde.

Förutom alla olika klassegrar tävlades om penningpriser för snabbaste 4- resp. 2 hjulsdriva ekipage.

I den 2 hjulsdriva klassen visade hemmahoppet Magnus Wallén tidigt var prischecken tillika vandringspriset skulle hamna. Genom en mkt bra 1:a åk som följdes upp med ett ännu bättre andra åk tog Magnus kontrollen över 1:a platsen. Närmsta hotet  Tommy Högström skulle kunna utmana i sista åket men fick stenkänning med åtföljade däcktrycksförlust i högerframhjul, mao punktering. Med en linkande Högström så spelade det inte någon roll att Magnus inte lyckades förbättra sig i sista åket. Magnus 2:a åk räckte nu till seger i 2 hjulsdrivet före Högström tätt följd av unge Jonas Björnvad.

  

I den 4-hjulsdrivna klassen öppnade Björn Adolfsson starkast och det såg länge ut som det skulle bli en promenadseger för Björn. I andra åket vässade både Stig Andervang och Janne Wiktröm formen och inför sista åket var Wikström i Ledning för Andervang och Adolfsson på en 3:e plats.

I 3:e vändan satsade Björn allt och trots att växellådan låste sig i 2:a växeln ca 500 m från mål lyckades han bärga segern, om än med en motor där varvstoppet fick slita hårt sista biten.