Headerbild

YRC sprinten

2017-11-05 i Tävling

Överraskade seger i YRC –Sprinten

Vallentuna MK genomförde 4:e deltävlingen i Östa Öppna Sprintcupen söndagen 10 september. Tävlingen kunde avgöras under perfekta förhållande och både sol och vind gjorde att upptorkningen efter de senast regnen skyndades på.

I klassen för 2 WD blev det något överraskande Jonas Björnvad, Mälaröarnas MK som tog hem segern före de äldre herrarna. Jonas visade redan i sitt andra åk att han skulle bli något att räkna då han rykte åt sig en ledning med 0,9 sek till 2:an Tommy Högström före hemmahoppet Magnus Wallén ytterligare 0,5 sek efter. Båda Magnus och Tommy har för vana att kunna sätta en fantomtid i sista åket. Tommy förbättra sig med 1,2 sek och Magnus med 1,5. Det räckte dock inte då Jonas putsade sin tid i sista åket med 2,2 sekunder.

I mål skiljde 1,9 sekunder ner till 2:an Tommy, Magnus på en tredjeplats ytterligare 0,2 sek efter. Serieledande Pontus Westman från Film slutade på en 4:e plats, 0,8 sek efter Magnus.

Jonas Björnvad tog nu sin första seger i de här sammanhangen och med tanke på dagens tempo lär det inte ha varit den sista.

Klassen för 4WD innehöll flera starka namn, bla fjolårssegraren Björn Adolfsson KAK Stockholm som har vunnit tävlingen flera gånger. Att det skulle bjudas på hårt motstånd från Stig Andervang, Almunge var väl ingen större överraskning om nu bara bilen skulle hålla ihop.

Stig inledde med sin Subaru WRC också snabbast, 1,2 sekunder för comebackande Fredrik Grahn KAK Motorsport i en WRC Focus, Adolfsson i sin Peugot 208 R5 behövde 1,3 sek till.

I det andra åket lyckades Stig med motorstopp, Grahn var snabbast med tiden 2,04,6. Stig fortfarande 2:a då hans tid i 1:a åket fortfarande var dagens näst snabbaste.  Adolfsson på 3:e platsen tätt följd av serieledande Wikström som hade samma tid som Adolfsson i 2:a vända.

3:e och sista åket inleddes med en stark körning av Värmdös Fredrik Dannevall i en Mitsubishi, Fredrik såg länge ut att kunna ta en pallplats med topptrion gjorde inga misstag. Samtliga förbättrade sig rejält och segern hamnade till slut hos Andervang med Grahn 1,4 sek efter och Adolfsson 0,9 efter Grahn. Dannevall slutade på 4:e plats följd av serieledande Wikström.

Klassen för grupp F dominerades av serieledande Fredrik Spångberg som var snabbast i samtliga åk och tog också segern för Jonasson Jansson som tillika är serietvåa.

Tävling avlöpte programenligt med endast en bärgning och de ca 2.000 åskådarna bjöds på härlig bilåka i det fina höstvädret samt underhållande av den kunniga speakern Andreas Olsson.

Komplett resultatlista finns på vallentunamk.se under resultat.

Stig Andervang och Jonas Björnvad snabbaste 4wd och 2wd

Stig Andervang och Jonas Björnvad snabbaste 2och4 wd