Headerbild

YRCsprinten 2021

2021-11-03 i Tävling

Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
YRC sprinten samlade till slut 65 st startade till söndagens tävling som skulle avgöras i bäst av 2 åk av 3 i ett något kyligt Markim i Vallentuna. Tävlingen kunde dock genomföras utan regn och lockade trots del svala vädret en hel del publik.
Totalsegern och segern i 4 WD togs inte helt otippat av unge Kalle Gustafsson i sin Ford Fiesta R5 även om segern inte bärgades förrän i sista åket där Kalle var 1,2 sekunder före då ledande David Dannevall som nu slutade 2:a, 0,7 sekunder efter Kalle.
Båda Kalle och David förbättrade sig kraftig i sina respektive sista åk medan Martin Holmgren höll samma tempo i sitt sista åk som tidigare. Martin landade nu 3,1 sek efter segraren som 3:a före Björn Adolfsson som gjorde comeback.
I 2 WD blev det inte helt oväntat Jonas Björnvad som bärgade segern. Jonas lade grunden för segern redan i första åket där han var 2.2 sek före Magnus Wallén.
Magnus lyckades ta tillbaka 0,5 sekunder i åk 2 men Jonas gjorde precis som Kalle i 4 WD, ett riktigt kanonåk i sista vändan och landade till slut 3,0 sekunder för Magnus Wallén som nu slutade 2:a.
Föregående segraren från 2019, Tomas ”Lången” Pettersson förbättrade sig i varje åk och slutade nu som 3:a, 4,4 sekunder efter Jonas
Bland B-förarna 2 WD ledde Martin Broberg från start till mål. Magnus Alarik slutade 2:a 6,5 sekunder efter följds av Magnus Berlin, 1,5 sekunder efter Magnus.
I motsvarande klass för c-förare tog Fredrik Holtling ledningen med 2,9 sekunder efter 1:a åket, en ledningen som utökades till 4,1 sekunder till tvåan William Sandqvist.
I den klassiska klassen öppnade Dick Larsson bäst och släppte ej heller ifrån sig ledningen. Dicken lade till slut 6,5 sekunder mellan sig och 2:a Jonas Wallén.
3:a i klassen med Ulf Zetterström som trea, totalt 10,8 sekunder efter segraren.
Klass 4 Grupp E
Patrik Karlsson inledde snabbast med minsta möjliga marginal, 01 sek före Jonas Byrevik, en ledning som dock utökades till 6,5 sekunder i mål.
Klass 3 Grupp F RWD
Likartat scenario som i övriga klasser med samma ledare hela tävlingen igenom. Kent Nilsson vann med 1,5 sekunder före 2:an Filip Nilsson som lyckades gå om Tommy Ohlsson på sista sträckan i kampen om 2:a platsen.
Ungdomsrally mönstrade 2 st deltagare där Jasmine Löfgren Holmgren vann med 7,2 sekunder före Max Hellenberg.