Headerbild

Grahn och Dybeck segrare i YRC-Sprinten

2024-09-01 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det verkade som man hade gått man ur huse när YRC-Sprinten avgjordes i Vallentuna. Tusentals stod i perfekt rallytittarväder ut med sträckan och framförallt vid publikplatsen vid Gällsta.

Bland de fyrhjulsdrivna bilarna var det ingen som kunde rå på Fredrik Grahns Skoda Fabia, Stig Andervang med Hyundai I 20 försökte, men det saknades 2 sekunder när alla tre åk hade körts.

Bland de tvåhjulsdrivna var det större marginal, Patrik Dybeck med Toyota Corollan hade SM tempo uppe och tog segern med 19 sekunder. Hårdare var det om andra platsen där Tommy Högström med Opel Corsa hade en fight med Mattias Tyrbjörn med sin Toyota Corolla, en strid som Mattias tog hem med tre tiondelar. Bland B-förarna tog Jimmy Eriksson i BMV 325 segern och bland C-förarna var Rasmus Hansén i Peugeot 208 snabbast med en tid som var näst snabbast bland tvåhjulsdrivet totalt.

Snabbaste grp F bil blev Jonatan Sund i Volvo S70 och grp E blev det segertippade Patrik Karlsson i Volvo 945.

Bland klassikerna tog Dick Larsson med Volvo 240 hem segern med 2,2 sekunders marginal till märkeskollegan Jukka Haanpää, utmanaren Johan Oscarsson med Porschen fick ge sig redan på första med bromsproblem.

Resultatlista YRC-Sprinten prel